1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. Arroz Doce

Arroz Doce

  • Portugees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

Ingrediënten 4 personen


1 citroen
1 sinaasappel
200 gram dessertrijst
snufje zout
1 liter volle melk
1 kaneelstokje
100 gram suiker
1 eetlepel boter
2 eierdooiers
kaneelpoeder



Portugese rijstpudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen en sinaasappel goed schoonboenen.

Bereidingswijze

Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten.

Serveertip

Vlak voor het serveren bestrooien met kaneelpoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sbouten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sbouten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top