Notentaart

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

Deze taart kan je heel makkelijk invriezen. Dus we maken het voor de pasen of Pinksteren alleen maar makkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • VOOR HET DEEG:
  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 125 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 ei, gesplitst
  • VOOR DE VULLING:
  • 200 gram walnoten
  • 1 el boter
  • 1 dl maple syrup (AH)
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • VOOR DE GARNERING:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 el sinaasappelsap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor

Bereidingswijze

Maak van de bloem, suiker, zout de eidooier, boter en een el ijskoud water een deeg. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik de bodem in en doe hier het geklopte eiwit op. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel, pers de vrucht uit. Houd 12 halve walnoten apart, hak de rest grof Klop de overige ingredienten voor de vulling tot een gladde massa. BEREIDING: Bak de taartbodem 20 minuten in een oven op 200 graden. Meng de gehakte noten door de taartvulling. schenk de massa op het deeg en leg de achtergehouden noten op de vulling. Bak de taart 30-35 minuten bij 180 graden tot de vulling gestold en goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een rooster. Serveer in kleine puntjes, geef er creme fraiche bij die u met sinaasappelsap en watt poedersuiker hebt opgelost.

Serveertip

Helemaal top met een lekker glaasje likeur er bij. Bijvoorbeeld een Francelico (notenlikeur)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wooley avatar
wooley 22-01-2005

Hoi Marianne, weer wat lekkers ontdekt van jou.. Dus meegenomen! Groetjes Jacqueline

cvdijke avatar
cvdijke 19-09-2004

Hoi Marianne, lijkt me heerlijk! Neem het van je mee. Bedankt! Liefs, Carin.

ekkelboom avatar
ekkelboom 30-03-2004

hoi marianne wat bedoel je met prik de bodem in eiwit? groetjes ria

quiltje avatar
quiltje 29-03-2004

Hoi Marianne, dit ziet er zalig uit; lijkt me iets voor Pasen als de kinderen komen eten. Zeg ik er natuurlijk wel bij dat ik het van jou heb!!! Groetjes en bedankt, Ank.

madamemikmak avatar
madamemikmak 27-03-2004

IK NEEM HET GRAAG VAN JE MEE. BEDANKT VAN WINNIE

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten