1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Notentaart

Notentaart

Door: marianneoud

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

Ingrediënten 8 personen


VOOR HET DEEG: 250 gram bloem 125 gram koude boter 125 gram suiker snufje zout 1 ei, gesplitst VOOR DE VULLING: 200 gram walnoten 1 el boter 1 dl maple syrup (AH) 150 gr lichtbruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 1 el geraspte sinaasappelschil VOOR DE GARNERING: 2 dl creme fraiche 1 el sinaasappelsap.



Deze taart kan je heel makkelijk invriezen. Dus we maken het voor de pasen of Pinksteren alleen maar makkelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor

Bereidingswijze

Maak van de bloem, suiker, zout de eidooier, boter en een el ijskoud water een deeg. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik de bodem in en doe hier het geklopte eiwit op. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel, pers de vrucht uit. Houd 12 halve walnoten apart, hak de rest grof Klop de overige ingredienten voor de vulling tot een gladde massa. BEREIDING: Bak de taartbodem 20 minuten in een oven op 200 graden. Meng de gehakte noten door de taartvulling. schenk de massa op het deeg en leg de achtergehouden noten op de vulling. Bak de taart 30-35 minuten bij 180 graden tot de vulling gestold en goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een rooster. Serveer in kleine puntjes, geef er creme fraiche bij die u met sinaasappelsap en watt poedersuiker hebt opgelost.

Serveertip

Helemaal top met een lekker glaasje likeur er bij. Bijvoorbeeld een Francelico (notenlikeur)



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top