Chocolade cake

  • Engels, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

heerlijke paascake

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Cake ingredienten:
1? el cacao, 3 el heet water, 175g zachte margarine, 175g basterd suiker, 3 eieren, 175g zelfrijzend bakmeel, 1? tl bakpoeder, paneermeel

Voor het glazuur:
50g margarine, 25g cacao, 2 el melk, 225g fijne suiker,

Voor de Finishing touch:
apricot jam (optioneel), chocolade vlokken of geraspte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 bakblikken 18 cm., grote kom,

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 180 graden.
Vet een 18 cm bakblik in en bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze

Meng in een grote kom de cacao met het water en laat afkoelen.
Voeg de resterende cake ingredienten toe en meng flink door elkaar.
Verdeel over de bakblikken en bak 25-30 min. in de voorverwarmde oven.
Haal de cake en het bakpapier uit de blikken en laat de cakes afkoelen op een rooster.
Smelt voor het glazuur de margarine en voeg de cacao toe en kook 1 min.
Verwijder van het vuur en roer de melk en
suiker er door, klop tot een zachte massa en laat een beetje afkoelen.
Smeer een warme apricot jam in het midden van een van de cakes en bedek met de helft van de glazuur. Plaats de andere cake er bovenop kwast in met apricot jam en bedek met de rest van de glazuur.
Decoreer met chocolade vlokken of geraspte chocolade.

Laatste reacties

probeersel avatar
probeersel 27-03-2004

lijkt me lekker.. ik had m al uitgeprint, maar neem m ook nog ff mee hoor gr. marieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten