1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gado Gado

Gado Gado

Door: f_endhoven

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 300 gr. witte rijst, olie, 800 gr. chinese roerbakgroenten, ketchap, 1 potje conimex Gado gado, gebakken uitjes{conimex}, kroepoek, 2 eetlepels fijngehakte selderij of peterselie.



Als je weinig tijd hebt is dit een heerlijk en snel klaar recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes.
Kook de rijst, en eventueel met wat zout of ketchap.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 min.
Voeg een scheutje ketchap toe en roerbak nog een min.
Af laten koelen.
Meng de inhoud van het potje Gado Gado met 2 dl. water en 3 eetl. ketchap.
Breng al roerende aan de kook en even laten pruttelen.
Schep de gewokte groenten op een grote schaal, verdeel de plakjes ei erover en schenk de gado gadosaus erover.
Bestrooi het met wat gebakken uitjes, de kroepoek en de peterselie of selderij.
Geef de warme rijst er apart bij.

Serveertip

Zelf heb ik het in combinatie met nassie gegeten.
Erg lekker en snel klaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van f_endhoven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top