Champignontaart

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2004

Heel eenvoudig, en heel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 7 plakjes hartige taartbodem mix
  • 400 g champignons
  • 1 ui
  • 40 g boter
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 150 gram roomkaas
  • 75 gram oude kaas
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    springvorm van 26 cm , een koekenpan

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200?C.

    Bereidingswijze

    Bekleed de vorm met het deeg. Zet de vorm in de koelkast. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en de ui omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
    Bestrooi met wat zout en peper. Laat iets afkoelen. Hak de noten grof. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Schep er het champignonmengsel, de noten en de peterselie door.
    Vul de vorm met het mengsel van eieren, roomkaas, champignons en noten. Bestrooi de taart met de geraspte kaas en laat in circa 35 minuten gaar en goudbruin bakken.

    Serveertip

    Eet de taart warm of lauwwarm. Geef er desgewenst een gemengde salade bij.

    Laatste reacties

    sonja26975 avatar
    sonja26975 23-09-2004

    hoi klinkt goed ik neem hem mee

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten