1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Gefrituurde, Dublinse garnalen.

Gefrituurde, Dublinse garnalen.

  • Iers,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-03-2004

Ingrediënten


12 grote garnalen

140 g bloem

1 ei

3 eetl melk

3-6 eetl bier

olie, om te frituren

2 eetl gekruide bloem (zie Let op)

citroenschijfjes en peterselie als garnering.


Verder heb je nodig


Meel kruiden met zout en peper. Niet meer dan 6 garnalen per keer frituren, anders daalt de temperatuur van de olie en absorderen de garnalen te veel vet,


Een beroemd recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

15 minuten, + 30 minuten laten staan

Bereidingswijze

Garnalen pellen en schoonmaken,maar de staart eraan laten zitten.
Bloem zeven boven een kom. Ei en melk mengen met bloem zodat een zacht deeg ontstaat. Voldoende bier toevoegen om beslag te maken. 30 Min. laten staan.
Olie in een diepe,zware pan verhitten. Garnalen door gekruide bloem halen en een voor een in het beslag leggen. 6 Garnalen per keer ca. 2 minuten frituren, tot ze goudbruib zijn(zie
Let op). Met een zeef uit de pan halen, uit laten lekken en warm houden.
De garnalen op een vorverwarmd en citroenschijfjes serveren.

Serveertip

De baai van Dublin is beroemd om zijn kreeften en garnalen(ook wel Noorse kreeften genoemd). Andere garnaalsoorten zijn ook geschikt voor dit recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top