1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Gevulde champignons

Gevulde champignons

  • Iers,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2004

Ingrediënten 4 personen


12 grote champignons

40 g gesmolten boter

1 kleine ui, gesnipperd

1 teentje knoflook. Geperst

? blaadje gedroogde tijm

? kop ham, in blokjes

gemalen peper

? kop paneermeel

4 eetl fijngehakte peterselie

1 eetl. citroensap.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

30 minuten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Champignons schoonmaken, steeltjes verwijderen en fijnhakken. Bestrijk de hoedjes met boter en verdeel ze over een ovenschaal met de donkere kant naar boven.
Resterende boter in een pan doen en verhitten. Uitjes toevoegen en 2 minuten fruiten. Knoflook, gehakte champignonsteeltjes en tijm erdoor roeren, ham toevoegen en nog 1 minuut roerbakken.
Vermeng de peper met het paneermeel. Peterselie en citroensap erbij doen en aan de pan toevoegen.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de hoedjes en leg op elk een beetje boter. Giet de bouillon of het water over over de bodem van de schaal. Ongeveer 10 minuten in de oven , tot de hoedjes gaar

Serveertip

Sommige giftige champignons lijken sprekend op eetbare champignons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top