1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Black pudding met kool en appel.

Black pudding met kool en appel.

  • Iers,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2004

Ingrediënten 4 personen


Dikke plakken bacon

500 g bloedworst

50 g boter

1 kleine ui, gesnippers

3 koppen kool

2 zure, groene appels, in schijfjes

2 eetl bouillon

gemalen peper

toost met boter.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingswijze

Vetrand van de bacon halen en in dunne reepjes snijden. Bloedworst ontvellen en in plakjes van 1.5 cm dik snijden.
Verhit boter en bak de bacon 2-3 minuten. Bacon uit de pan halen en bloedworst 5 minuten bakken, eruit halen en warm houden.
Uitjes 1 minuut fruiten en kool, bacon,appel en bouillon toevoegen. Met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes laten koken.
Leg de koolmix op een bord met de bloedworst er bovenop en serveer met toost.

Serveertip

Gebakken bloedworst en bacon is lekker bij het ontbijt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top