1. Home
  2. Recepten
  3. Koolsalade met spek

Koolsalade met spek

Door: reve51

  •  , Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2004

Ingrediënten 6 personen


1 witte kool, ca. 1 kg.zout100 gr. doorregen spek6 eetl. witte wijnazijn
2 1/2 dl. groentebouillon2 eetl. mosterd3 theel. kummelzaadjes1 bosje peterseliepeper



Een winterse salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool.Was de kool onder koud water en snijd hem in
kwarten.Snijd de harde stronk eruit en rasp de kool heel fijn op een keukenrasp of in de
keukemachine.Breng, in een grote pan, water met zout aan de kook.Doe de kool erin en
breng het water weer aan de kook.Roer de kool een keer goed door en giet het af in een
vergiet.Spoel met koud water en laat het uitlekken.Snijd het spek in piepkleine
blokjes.Laar het, op matig vuur, zachtjes uitbakken maar niet bruin worden.Pel
intussen de ui en snipper hem heel fijn.Voeg het toe aan het spek en bak de ui glazig.
Doe er de azijn en de bouillon bij en breng het aan de kook.Breng de marinade op smaak
met mosterd, kummelzaadjes, peper en zout.

Bereidingswijze

Doe de witte kool in een grote schaal.Schenk de hete spekmarinade over de witte kool en
meng het door elkaar.Laat de koolsalade circa 40 minuten intrekken en door en door
afkoelen.Meng de salade, voor het serveren, nog een keer goed door elkaar en breng het
op smaak.Was de peterselie, schud het droog en snijd het fijn.Strooi de peterselie
over de salade en serveer.

Serveertip

Lekker bij gebakken varkensvlees en gekookte aardappelen.Eet smakelijk !Bron: Grootmoeders keuken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top