Irish Tea Brack.
- Iers, Banket
- > 120 min.
- Geplaatst op 21-03-2004
1 nacht laten staan.
Voor 1 cake van 23 cm doorsnede
Ingrediënten 4 personen
500 g rozijnen, doormidden500 g sultanrozijnen
1 kop bruine suiker
2 tl geraspte citroenschil
2 eetl citroensap
2,5 dl sterke thee, heet
1,5 dl Ierse whisky
4 geklutste eieren
450 g bloem
3 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
? tl piment
3 eetl whisky (extra)
Benodigdheden
n.v.tBereidingswijze
Rozijnen, suiker, citroen, thee en whisky in een grote kom doen. Afdekken en 1 nacht laten staan.
Oven voorverwarmen op 150 ?C . Een bakvorm van 23 vm doorsneden onvetten, met bakpapier bekleden en bakpapier invetten. Eieren bij het rozijnenmengsel doen en goed mengen.
Bloem,bakpoeder en kruiden zeven . door het rozijnenmengsel roeren.
Mengsel in een cakeblik gieten en de bovenkant gladstrijken. Ca. 2 ? uur op 150 ? C. bakken. Even af laten koelen en dan uit de vorm halen. Schenk er extra whisky over,als de cake nog warm is.
Serveertip
Let op: rozijnen en sultanrozijnen kunnen vervangen worden door gemengd fruit.
Tea brack is een traditionele cake voor bij de thee. Hij lijkt op fruitcake,maar bevat geen boter og margarine. Luchtdicht kan hij ca. 1 maand bewaard worden.
Laatste reacties
heey, Ik wil dit graag maken voor school voor een landen project. Ik zit in de 2e en er kan dus eigenlijk geen wiskey in, weet iemand een vervanger voor wiskey ? Groetjes Isa Belle
Hoi! Het lijkt me een heerlijk recept en ik ga het zeker eens uitproberen. Is er misschien iemand die het al eens gemaakt heeft? Er staan namelijk vraagtekens bij de temperatuur en de tijd dat het in de oven moet. Als er extra tips zijn hoor ik het graag. Liefs, Monique