1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Maissoep met avocado

Maissoep met avocado

Door: sophiekleine

  • Argentijns, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2004

Ingrediënten 2 personen


1 middelgrote ui 1 eetl. olie 3 middelgrote aardappelen 1 groentebouillonblokje 4 dl melk 1 klein pakje mon chou 1 blik maiskorrels sambal of chilisaus 1 rijpe avocado 1 bos peterselie.


Verder heb je nodig


Soeppan met dikke bodem of braadpan staafmixer of blender


Vegetarische maaltijdsoep met een Zuid-Amerikaans tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui snipperen. De aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

De ui fruiten in de olie. Als de ui glazig is de aardappelen erbij doen, met 3 dl water en het bouillonblokje. Aan de kook brengen en zo'n 10 minuten laten koken tot de aardappels gaar zijn. Melk toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. De soep pureren met de staafmixer of in de blender.
De Mon Chou in blokjes toevoegen en laten smelten in de soep. Het duurt even voordat de Mon Chou gesmolten is, dus geduldig blijven roeren.
De uitgelekte mais toevoegen en de soep op smaak brengen met chilisaus, zout en peper. De avocado schillen en in stukjes snijden en aan de soep toevoegen. De soep op temperatuur laten komen, maar niet meer laten koken.
De peterselie fijnknippen en vlak voor het serveren aan de soep toevoegen.

Serveertip

Als maaltijdsoep met lekker brood.
Kan ook als voorgerecht geserveerd worden, dan is de hoeveelheid voor 4 personen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophiekleine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top