1,5 l Melk,
bloem
200 g. roomboter
Kruiden ( Italiaanse mix en Tijm)
600 tot 800 g. Champignonmix of zoiets
3 bollen Mozzarella (Euroshopper is goed !)
1 pak lasagnebladen van Honig ( groene zijn leuk voor de kleur )
Langwerpige ovenschaal met deksel
Vegetarische Lasagne. Erg lekker! De zachte smaken van de melksaus, champignonnen en mozzarella is voortreffelijk. De combinatie van zachte smaken met verse peper en Italiaanse kruiden is zomers.
Deze hoeveelheid is voor 4 tot 6 personen.
Kan met salade erbij als hoofdgerecht worden gegeten.
Je kunt de hele handel al van te voren klaar maken. In de middag gemaakt, half uur voordat je aan tafel gaat in de oven zetten en zie daar, toch gezellig met je gasten aan tafel zitten en toch lekker gekookt!
Maak een melksaus:
Smelt 200 g. roomboter in een pan op een laag vuur.
Haal de pan van het vuur.
Roer 4 flinke eetlepels bloem door de boter heen.
Giet hier 1,25 liter melk doorheen.
Pan terug op het vuur.
Verhit het mengsel zodat de bloem de melk kan aandikken.
Als het net aan de kook is geweest, kun je dit uitdraaien.
Breng op smaak met een vers gemalen peper (niet te veel ), zout, Italiaanse kruiden
(en nog wat Tijm)
Borstel een mix van paddestoelen schoon, aarde er af.
Dit kan van alles zijn : Kastanje champignons, Shii-take, etc.
Je hebt ongeveer 600 tot 800 gram nodig
Snij de hele handel klein (niet te klein)...
Snij 3 bollen Mozzarella in plakken ( 4 tot 5 plakken per bol)
Voor de kleur neem je groene lasagne van Honig. Die kun je uit het pak gebruiken.
Je hebt een ovenschaal van 1,5 tot 2 liter nodig. Het liefst een rechthoekige schaal want dan kun je de lasagne mooi snijden als ie klaar is.
Nou, dan breng je een dunne (!) laag melksaus op de bodem van de ovenschaal.
Lekker stapelen met lasagnebladen, laagje champignons, lasagnebladen, melksaus etc.
Lekker veel lagen maken dan blijft de hele handel mooi een blok als je ?m snijdt en op het bord legt.
De laatste laag doe je de Mozzarella erbij, nog wat champignonnetjes en nog de laatste laag lasagnebladen. Alle melksaus die je nu nog over hebt giet je er overheen.
30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Als de lasagne op het bord ligt nog wat verse peper over fijnmalen.
Smakelijk eten.
Als je genoeg lagen hebt gemaakt blijft de lasagne ook mooi in de vorm die je snijdt. Serveren op een salade-mix.
ERG lekker is als je de salade even aanmaakt met 1 deel balsamico en 2 delen gembersiroop. Nog een beetje pijnboompitten, klaar. De combinatie van balsamico en gembersiroop is er echt een die je MOET proberen. Heerlijk!.
mizan 25-03-2004
Heerlijk!!!