1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Champignonroomsaus a la Tattoo

Champignonroomsaus a la Tattoo

Door: ekenniretep

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2004

Ingrediënten 4 personen


500g champignons, 4 dl room, een paar lepeltjes maizena, 1 rundsbouillonblokje, een klompje boter



Champignonroomsaus om van te snoepen, ideaal bij vlees en vooral lamsfilet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Reinig de champignons, nadat je ze in kleine tot middelmatige stukjes gesneden hebt, met koud water.

Bereidingswijze

Doe het klompje boter in een pot en laat deze stevig verwarmen. Als de boter gesmolten is, gooi je de champignons in de pot. Laat het water uit champignons komen en giet de pot af. Vervolgens doe je het bouillonblokje in de pot en laat je de champignons dicht schroeien. Dit is een belangrijke fase, laat de champignons goed schroeien, want dit bepaald voor een groot deel de smaak van je saus. Heel eenvoudig, heel lekker.

Doe er vervolgens de room bij en laat het geheel opwarmen. Dik de saus aan met wat Maizena, en je kan er eventueel nog het vleesvocht na het bakker aan toe voegen.

Serveertip

Dit recept kan veelzijdig gebruikt worden. Meestal serveer ik het met lamsfilet, hotelboontjes, een stronkje gestoofd witloof en Pomme Duchesse.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ekenniretep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top