Kip met geitenkaas en spek

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2004

Makkelijk te bereiden maar toch een tikkeltje speciaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel honing
versgemalen peper
25 gram blanke rozijnen
25 gram boter
2 kipfilets
50 gram ontbijtspek in plakjes
1 courgette
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminiumfolie en de oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de honing, peper en de rozijnen door de geitenkaas.

Bereidingswijze

Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout. Leg elke kipfilet op een stukje aluminiumfolie. Bak de plakjes spek kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de kipfilets, leg de plakjes spek erop en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven. Schaaf intussen de gewassen courgette in lange linten en roerbak deze met een geperst teentje knoflook en zout in hete olijfolie. Serveer de kipfilets op een bedje van courgette.

Serveertip

Serveer er stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten