Kip met geitenkaas en spek
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-03-2004
Makkelijk te bereiden maar toch een tikkeltje speciaal.
Ingrediënten 2 personen
100 gram zachte geitenkaas1 eetlepel honing
versgemalen peper
25 gram blanke rozijnen
25 gram boter
2 kipfilets
50 gram ontbijtspek in plakjes
1 courgette
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
zout
Benodigdheden
Aluminiumfolie en de ovenVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de honing, peper en de rozijnen door de geitenkaas.
Bereidingswijze
Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout. Leg elke kipfilet op een stukje aluminiumfolie. Bak de plakjes spek kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de kipfilets, leg de plakjes spek erop en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven. Schaaf intussen de gewassen courgette in lange linten en roerbak deze met een geperst teentje knoflook en zout in hete olijfolie. Serveer de kipfilets op een bedje van courgette.
Serveertip
Serveer er stokbrood bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties