125 gram boter - 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil - 3/4 kop witte basterdsuiker - 2 eieren - 2 koppen zelf rijzend bakmeel - 1/2 kop melk - voor glazuur : 125 gram boter - 2 koppen poedersuiker - 2 eetlepels melk - levensmiddelenkleurstoffen - diverse snoepjes en dropjes als decoratie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 12 muffinvormpjes met gesmolten boter. Klop de boter, sinaasappelschil en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Doe het mengsel in een grote kom en schep afwisselend het meel en de melk erdoor. Schep het mengsel in de muffinvormpjes en vul ze tot 2/3. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak het glazuur : Klop de boter in een kleine kom tot een luchtige massa. Zeef de poedersuiker en klop het met de melk door de botermassa. Geef met de kleurstoffen allerlei kleurtjes aan de glazuur. Bestrijk elk cakeje met glazuur en maak met het snoepgoed gezichtjes van de cakejes.
hyacintje 25-02-2012
Geweldig! Ik heb je recept meegenomen.
l1nnn 11-03-2008
Wat een ontzettend leuk recept! Leuk om voor mn neefjes en nichtjes te maken! Toppie!
season25 11-11-2007
ik neem ze mee hoor super zo''n coole traktatie! groetjes gre
basma95 30-09-2005
En deze neem ik natuurlijk ook mee,
Bedankt,
Sebastien
riekechan 05-05-2004
SUPER COOLE CAKE's HAHAHAH LOL
MIT DE BOX VOL BEL MICH ZOU IK ZEGGE ..............................
ey sorry he