Babi ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo hamlappen of mager varkensvlees.
1 stukje laos (of poeder)
2 lepels olie.
4 lepels zoete ketjap.
1/2 tl zout.
1 tl peper.
1 stuk geraspte gember.
1 stuk koenjit (of poeder)
3 tenen knoflook.
5 sjalotten.
5 hete chili pepers (rawits)
1 tl garnalenpasta (trassie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

vlees in stukjes van 3 cm snijden.
al de kruiden vijzelen,olie en ketjap toevoegen en goed doorroeren.
kruidenmengsel door het vlees roeren en even laten marineren.
2 kopjes kokend water in de pan en gemarineerde vlees toevoegen.
op matig vuur,ongeveer een uur koken,totdat het water tot de helft is verdampt.

Serveertip

lekker met kroepoek,pandanrijst en sayur lodeh.
of als onderdeel van een rijsttafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zusvanwim avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten