Toscaanse spinazierisotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Toscaanse spinazierisotto

    Toscaanse spinazierisotto

    Toscaanse spinazierisotto

  • Toscaanse spinazierisotto

    Toscaanse spinazierisotto

    Toscaanse spinazierisotto

      Lekker met een tomaten-basilicumsalade.

    Deel dit recept

    Ingrediënten 4 personen







    1 pak gehakte spinazie (450 g)
    1 dunne prei
    1 teentje knoflook
    50 gram ontbijtspek
    vloeibare margarine
    350 gram risottorijst
    1 l kippebouillon (van tablet)
    50 gram geraspte Parmezaanse kaas








    Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 461,02 kcal
    Koolhydraten 71,67 g
    Eiwitten 15,53 g
    Vetten 11,17 g

    Bereidingswijze

    • 1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.

    • 2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de prei ca. 5 minuten, tot hij zacht is. Voeg de knoflook en spek toe en bak ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto in ca. 20 minuten zachtjes beetgaar koken. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe.

    • 3. Breng de risotto op smaak met een kneepje vloeibare margarine en de kaas.

    Dit recept is te vinden in:

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    r_f avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten