Toscaanse spinazierisotto
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Lekker met een tomaten-basilicumsalade.
Ingrediënten 4 personen
1 pak gehakte spinazie (450 g)
1 dunne prei
1 teentje knoflook
50 gram ontbijtspek
vloeibare margarine
350 gram risottorijst
1 l kippebouillon (van tablet)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 461,02 kcal |
Koolhydraten | 71,67 g |
Eiwitten | 15,53 g |
Vetten | 11,17 g |
Bereidingswijze
- 1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
- 2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de prei ca. 5 minuten, tot hij zacht is. Voeg de knoflook en spek toe en bak ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto in ca. 20 minuten zachtjes beetgaar koken. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe.
- 3. Breng de risotto op smaak met een kneepje vloeibare margarine en de kaas.