Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Toscaanse spinazierisotto

Toscaanse spinazierisotto

Door: r_f

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2004

Ingrediënten 4 personen









1 pak gehakte spinazie (450 g)
1 dunne prei
1 teentje knoflook
50 gram ontbijtspek
vloeibare margarine
350 gram risottorijst
1 l kippebouillon (van tablet)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas









Toscaanse spinazierisotto
Toscaanse spinazierisotto
Toscaanse spinazierisotto
Toscaanse spinazierisotto

Lekker met een tomaten-basilicumsalade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.

2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de prei ca. 5 minuten, tot hij zacht is. Voeg de knoflook en spek toe en bak ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto in ca. 20 minuten zachtjes beetgaar koken. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe.

3. Breng de risotto op smaak met een kneepje vloeibare margarine en de kaas.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top