1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met romige broccolisaus

Tagliatelle met romige broccolisaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2004

Ingrediënten 4 personen















500 gram tagliatelle
1 stronk broccoli (ca. 300 g)
2 stengels bleekselderij
200 gram gerookte kipfilet
100 gram gorgonzola
2 dl Blue Band Finesse voor Koken
zout, peper
ca. 10 blaadjes verse basilicum










Verder heb je nodig


Staafmixer


Je kunt voor een extra kleurig effect witte en groene tagliatelle door elkaar gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en de stelen in dunne plakjes. Kook de broccoli in ca. 6-8 minuten gaar.

2. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

3. Giet de broccoli af en voeg de gorgonzola en de kookroom toe. Pureer het met een staafmixer. Voeg de bleekselderij toe en laat de saus nog ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Giet de tagliatelle af en meng de saus erdoor. Schep als laatste de reepjes gerookte kipfilet erdoor. Garneer met de blaadjes basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top