1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kaasfondue
  6. Snelle Kaasfondue

Snelle Kaasfondue

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2004

Ingrediënten 4 personen


- 350 ml witte wijn, liefst "bubbeltjes"wijn of een eenvoudige duitse witte.
- 1 kg jonge kaas (blok)
- 1 zakje pittige geraspte kaas
- 1 zakje gorgonzola geraspt
- 1 pakje cheddar
- 2 bruine stokbroden
- 1 wit stokbrood


Verder heb je nodig


Grote pan met anti-aanbaklaag, bv een wok.
fonduepan of rechaud


Lekker kaasfonduen, maar geen uur in de keuken staan? Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schaaf het blok kaas en vermeng het met de andere kaassoorten.

Bereidingswijze

Maak de wijn bijna aan de kook, strooi vervolgens telkens een handvol kaas erin. Al roerend laten smelten en doorgaan tot alle kaas erin zit. Eventueel iets binden met een papje van maizena in wat koud water.

Serveertip

Serveren in de fonduepan of rechaud, niet continu verwarmen (de kaas verbrandt heel snel!). Lekker met groene thee, eventueel met wijn of een biertje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top