rivierkreefjes met gebakken zwezerik
- Fusion, Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-03-2004
heerlijk tussengerecht
Ingrediënten 4 personen
200 gr rivierkreefjes3 teentjes knoflook, 3 gesnipperde sjalotten,250 cl koksroom,1 eetl sambal, 1 kippen-bouillonblokje, 1,5 eetl suiker, 3 eetl sweet & sour, beetje wokolie
Benodigdheden
1 steelpannetjeVoorbereiding
snipper de sjalot en hak de teentjes. doe wat wokolie in de wok en doe de sjalot en knoflook erbij, fruit dit lekker, voeg de sambal en suiker toe, vervolgens de slagroom, verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe en de 3 eetl sweet & sour. Peper en zout naar smaak toevoegen en breng aan de kook. Breng de temperatuur naar beneden. Zeef de saus
Bereidingswijze
Je kunt de saus laten afkoelen en later opnieuw verwarmen, maar je kunt ook meteen de rivierkreefjes in de saus doen en rustig verwarmen. Niet te lang, want dan is de lekkere smaak van de kreefjes eraf.
Serveertip
serveer dit gerecht bij een stukje gebakken zwezerik, heerlijke combinatie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties