rivierkreefjes met gebakken zwezerik

  • Fusion, Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2004

heerlijk tussengerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr rivierkreefjes
3 teentjes knoflook, 3 gesnipperde sjalotten,250 cl koksroom,1 eetl sambal, 1 kippen-bouillonblokje, 1,5 eetl suiker, 3 eetl sweet & sour, beetje wokolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 steelpannetje

Voorbereiding

snipper de sjalot en hak de teentjes. doe wat wokolie in de wok en doe de sjalot en knoflook erbij, fruit dit lekker, voeg de sambal en suiker toe, vervolgens de slagroom, verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe en de 3 eetl sweet & sour. Peper en zout naar smaak toevoegen en breng aan de kook. Breng de temperatuur naar beneden. Zeef de saus

Bereidingswijze

Je kunt de saus laten afkoelen en later opnieuw verwarmen, maar je kunt ook meteen de rivierkreefjes in de saus doen en rustig verwarmen. Niet te lang, want dan is de lekkere smaak van de kreefjes eraf.

Serveertip

serveer dit gerecht bij een stukje gebakken zwezerik, heerlijke combinatie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten