Geroosterde-paprikasalade met kikkererwten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2004

Een lekkere en aparte vegetarische maaltijdsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 blik kikkererwten (400 g)
3 trostomaten
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
teentje knoflook (uitgeperst)
mespunt gemalen komijn
100 g in blokjes gesneden feta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Leg ze met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal. Wrijf ze in met een beetje olijfolie. Rooster ze ca. 20 minuten onder een hete grill tot ze zwarte blaren hebben. Spoel intussen de kikkererwten af en laat ze in een vergiet uitlekken.Snijd de schoongemaakte tomaten in partjes. Klop een dressing van het citroensap, olijfolie, knoflook en komijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paprika's onder de grill vandaan en leg er een natgemaakt keukenpapiertje op voor enkele minuten. Ontvel ze en snijd ze in dunne reepjes. Meng nu alle ingredienten door elkaar met de dressing.

Serveertip

Lekker met naanbrood.
Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten