Rijstepap

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2004
  • Rijstepap

    Rijstepap

    Rijstepap

Stap-voor-stap recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 vanillestokje

  • 1 liter volle melk

  • 200 gram dessertrijst (pak a 400 gram, Lassie)

  • witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker

  • naar keuze: donkere basterdsuiker - kaneel - rode bessensap (fles 250 ml, De Betuwe)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 351,55 kcal
Koolhydraten 55,33 g
Eiwitten 11,76 g
Vetten 9,01 g

Bereidingswijze

  1. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem melk met vanillemerg en -stokje aan de kook brengen. Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen.


  2. Vuur (van kleinste pit van gasfornuis) zeer laag zetten en eventueel vlamverdeler gebruiken, want rijstepap brandt snel aan. Deksel op pan leggen en rijst in ca. 12 minuten gaarkoken. Met houten spatel regelmatig omroeren, ook goed langs randen van pan.


  3. Pan van vuur nemen en vanillestokje verwijderen. Rijstepap op smaak brengen met suiker en over vier schaaltjes verdelen. Lauwwarm eten (rijstebrij) of verder laten afkoelen (rijstepudding). Leker mte basterdsuiker, kaneel of rode bessensap.

Kookidee: lekker romig
Om het romige karakter van dit nagerecht te benadrukken kunt u 2 el ongezouten roomboter door de warme rijstepap roeren. Of klop 125 ml slagroom stijf met 1-2 el suiker en spatel dat door de afgekoelde rijstepap.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Bron: Allerhande 1-2004

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1337803740 avatar
mobiel_1337803740 15-04-2017

Misschien moet dit recept rijstepudding heten, en niet rijstepap? Verwarrend!

joke74 avatar
joke74 19-03-2004

Vanavond toevallig rijstepap gemaakt. Wat ook erg lekker is, is om de melk te vervangen door soyamelk vanille of door rijstemelk vanille. Hierbij moet je goed op de ingredienten van de melkvervanger kijken. In sommige dranken zit al suiker in. In dat geval moet er namelijk minder suiker bij de rijstepap toegevoegd worden. Of je moet natuulijk houden van extra zoete rijstepap. Groet van Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten