Gevuld oerbrood
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram peultjes - 1 oer zonnebrood - 2 teentjes knoflook - zout en vers gemalen peper - 100 ml olijfolie - 1/2 citroen - 1 rode paprika - 2 vleestomaten - 10 zwarte olijven zonder pit - 4 ansjovisfiletsBenodigdheden
keukenmachine en plasticfolieVoorbereiding
Haal de peultjes af en blancheer ze in kokend water 3 minuten. Spoel de peultjes koud. Snijd het brood overdwars in 3 gelijke plakken. Pel de knoflook en pers deze boven de olijfolie uit. Breng het mengsel op smaak met wat zout. Bestrijk de broodplakken met 3/4 deel van de knoflookolie. Pers de citroen uit. Was de paprika en tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Pureer de paprika met de tomaten, olijvenm ansjovis, citroensap en de rest van de knoflookolie. Breng het op smaak met zout en peper.
Bereidingswijze
Besmeer de broodplakken met het groentemengsel en beleg ze met de peultjes. Stapel het brood weer op elkaar. Verpak het brood in plasticfolie en laat het onder druk, bijvoorbeeld een pan, 1 uur in de ijskast staan.