1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. turkse yoghurtsoep

turkse yoghurtsoep

Door: happyfamily

  • Turks, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2004

Ingrediënten


Volle yoghurt,plasic beker rijst,anderhalve lepel tarwebloem, 1 ei, gedroogde munt, gedroogde rode pepertjes, olie, afgekoeld water uit de waterkoker


Verder heb je nodig


Garde,


Wanneer goed klaargemaakt een heerlijke soep met een volle roomsmaak

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Doe de yoghurt , bloem, ei, en rijst in een pan. Zet deze nog niet op het vuur. Kluts alle ingredienten door elkaar Voeg hier koud water aan toe tot het de gewenste hoeveelheid heeft die u wilt.
Doe het vuur aan en laat alles verwamen.
HEEL BELANGRIJK: BLIJF KLUTSEN MET DE GARDE STOP HIER NIET MEE ONGEVEER 10 MINUTEN.
GA door tot de soep kookt. Tijdens het koken nog 3 minuten door klutsen (niet stoppen)
Zet het vuur laag en laat dit nog 5 minuten sudderen.
Zet nu het vuur uit.

Zet een steelpan op het vuur en verhit wat olie. Doe hierin de gedroogde pepertjes en de gedroogde munt. Laat dit ongeveer 1 minuutje heet worden tot het een rode kleur krijgt.
Schenk dit geheel bij de reeds lauw geworden soep.

De soep moet een massa zijn en niet schiften.

Er kunnen diverse ingredienten worden toegevoegd. Zoals:
Noten, Kikkererwten, Mais, of linzen
Of andere ingredienten die uw voorkeur hebben

Serveertip

Serveer met gevulde paprika of salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happyfamily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top