1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensvlees

Varkensvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2004

Ingrediënten 4 personen


650 g varkenspoulet
60 g boter 5 eetlepels bloem
2 grote ui in halve ringen gesneden
6 deciliter gezeefde tomaten
350 g tauge
1 groene paprika in reepjes gesneden 24 blaadjes chinese kool
snufje zout
snufje peper uit de molen
1 bosje basilicum in reepjes



Varkensvlees in tomatensaus op Chinese kool
al vast een Lenterecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een plastic zakje de bloem met de zwarte peper en zout. Schud vervolgens de blokjes vlees hierin tot ze aan alle kanten goed met bloem bedekt zijn.
Verwarm de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom aan.
Haal het vlees uit de pan. Voeg de ui toe en bak even aan. Voeg de gezeefde tomaten en het vlees toe. Laat alles met het deksel schuin op de pan op laag vuur ca. 30 minuten stoven.

Bereidingswijze

Voeg de tauge, de paprika en basilicum bij het vlees en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper.
Kook de koolbladen in ca. 2 minuten zacht in ruim water.
Leg daarna de bladen op keukenpapier en laat uitlekken. Vul de koolbladen met het vleesmengsel en garneer met basilicum.

Serveertip

Dit is kai lekker mee aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top