Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

Door: leonie_y

  • Hongaars
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2004

Ingrediënten 8 personen


50 gr. boter of olijfolie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
500 gr. in blokjes gesneden magere runderlappen
1 eetlepel paprikapieder
2 liter water
3 grote geschilde en halfgaar gekookte aardappelen in blokjes gesneden
3 schoongemaakten en in blokjes gesneden paprika's in verschillende kleuren
4 in stukjes gesneden tomaten of een groot blik/pak gezeefde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
zout en peper
100 gr. in blokjes gesneden ontbijtspek
1 rookworst
1 zakje soepgroente van 250/300 gr.
250 gr. gehakt ( het lekkerst is rundgehakt)


Verder heb je nodig


Grote soeppan, scherpe messen, Snijplank, schuimspaan


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter(of olie) in een pan en bak hierin het spek knapperig uit. Haal het spek met een schuimspaan uit de pan en houd het warm in alluminium folie. Doe in het achtergebleven vet de blokjes rundvlees en bak ze mooi bruin. Voeg de uien toe en laat ze meefruiten tot ze mooi van kleur zijn. Voeg daarna de knoflook toe en fruit deze ook even aan. Doe hierna de paprika in de pan en bak deze even mee. Roer het paprikapoeder door het mengsel en voeg de tomatenpuree toe. Laat deze even meebakken, maar niet aanbranden. Daarna doe je de gezeefde tomaten of de in blokjes gesneden tomaten in de pan. Voeg de spekblokjes weer toe en doe in een keer het water erbij. Zelf gebruik ik altijd heet water, zodat de massa in de pan niet teveel afkoelt. Laat het geheel aan de kook komen, en doe er dan de blokjes aardappel bij. Dit mag 2 tot 3 uur op een laag pitje trekken. (Hoe langer hoe lekkerder)
Ongeveer een half uur voor het einde van de kooktijd van de soep doe je de soepgroente erbij, dan blijft ze een beetje knapperig. Je kunt het natuurlijk altijd eerder doen als je liever gare soepgroente hebt.
In de tussentijd maak je het gehakt aan met een eitje, paneermeel en gehaktkruiden. Maak ze niet al te zout, anders bederf je de smaak van de soep. Hiervan maak je balletjes, iets groter als ze normaal in een pan met groentesoep gaan. Deze bak je mooi bruin en gaar, ongeveer een kwartier voor de soep klaar is. Ook snijd je een (goedkope gare) rookworst in halve plakjes. Die hoeft alleen op het laatst nog maar meegewarmd te wroden in de soep, dus gaan ze tegelijk met de balletjes in de pan.
Voeg op het allerlaatst zout en peper naar smaak toe, of gebruik 1 (of meer) runderbouillontabletten indien nodig.

Serveertip

Lekker met chiabatta stokbrood. Wat je overhoudt kun je in de vriezer bewaren, of de volgende dag opwarmen. Meestal is de soep dan nog lekkerder, omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonie_y
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top