1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Cannelloni
  6. CANNELLONI

CANNELLONI

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2004

Ingrediënten 4 personen


16 Cannelloni(zie nijn artikel: ZELF LASAGNE, CANNELLONI OF RAVIOLI MAKEN )
5 e olie - 100g kalfs of rundergehakt
100g varkensgehakt
100g zeer fijn gesneden gerookte ossetong
750g diepries spinazie
150g oude Goudse of parmezaanse kaas
2 eierdooiers van hard gekookte eieren
tomatenketchup
aromat
pepe
nootmuskaat
zout 45g boter
40g bloem 500ml melk
50g gesmolten boter(kan ook minder boter voor de lijn)



Een heerlijk schotel van gehakt, ossetong en spinazie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook canneloni en laat ze uitlekken.
2. Bak in rest van olie gehakt rul en mooi van kleur.
3. Verwarm ossetong erin.
4. Llaat spinazie ontdooi en druk in zeef zoveel mogenlijk vocht eruit.
5. Roer vlees door spinazie met 50g kaas.
6. Maak eierdooiers fijn en voeg ze toe met tomatenketchup, aromat, peper, nootmuskaat en zout naar smaak.
7. Bestrijk een ovenschaal met gedeelte van gesmolten boter.
8. Vul canneloni met vlees-groente-mengsel.
9. Smelt boter en roer er de bloem door en maak bloem gaar(3 min.)
10. Doe melk bij totdat een glad gebonde saus ontstaan.
11. Roer rest van kaas door met aromat, peper, en zout naar smaak.
12. Laat 10 min zachtjes gaar worden (roer in de helft van de tijd de kaas erdoor)
13. Giet saus oor canneloni.
14. Schep de rest van de gesmolten boter op de kaassaus.
15. Bak voor 30 - 40 min bij een temperatuur van 200*C tot het gerecht mooi van kleur en warm is geworden

Serveertip

Serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top