1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: ingridsaida

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram lamsvlees
250 gram runderlappen,
1 middelgrote ui
1 teen knoflook,
3 eetlepels olijfolie,
2 middelgrote aubergines,
2 vleestomaten,
75 gram rozijnen,
75 gram dadels,
1/4 liter vleesbouillon (bouillonblokje),
peper en zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Tajine (Marokkaanse aardewerk schaal met konische deksel) of braadpan.


Stoofpot van vlees, aubergine en dadels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het vlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm.
Snipper de gepelde ui en knoflook.

Bereidingswijze

Verhit in de tajine of de Braadpan de olie en fruit hierin ui en knoflook goudgeel.
Voeg het vlees toe en bak het snel aan alle kanten bruin.
Was de auberginen en de tomaten en snijd ze in stukjes. Voeg deze aan het vlees toe en laat alles ca. 15 minuten afgedekt smoren.
Voeg dan de geweekte rozijnen en fijngesneden dadels toe met de bouillon en peper en zout naar smaak.
Laat het geheel 1-1 1/4 uur op een matig vuur afgedekt stoven tot het vlees zacht en gaar is.

Serveertip

Serveer met b.v couscous, gekookte rijst of gierst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top