aardappelbeignets

  • Arabisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kg geschilde en in stukken gesneden aardappelen

  • 2 fijngehakte uien

  • 3 eieren

  • 100 g geraspte Gruyere

  • 100 g fijngehakte groene olijven

  • 2 el fijngehakte peterselie

  • sap van 1 citroen

  • mespunt peper

  • meel

  • zout

  • olijfolie.

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de olijven 5 minuten weken in heet water, haal ze eruit, laat ze uitlekken, en snijd ze klein. Kook de aardappelen zacht in 20 minuten in licht gezouten water. Haal ze uit de pzn, laat ze uitlekken en maak er puree van. Voeg de uien, peterselie, olijven, eieren en geraspte kaas eraan toe met een beetje zout en meng het geheel. Vorm balletjes ten grootte van een noot, rol ze in de meel en druk ze dan voorzichtig plat tot pannekoekjes. Bak ze in heel hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.

    Laatste reacties

    wideciro avatar
    wideciro 15-03-2004

    Hoi Jasmine, Dit lijkt me heel lekker en leuk om te maken, ik neem je recept dus mee, Dankjewel en de groetjes van Desiree.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten