1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Cannelloni
  6. Basis Deeg Recept voor Lasagne, Cannelloni en Ravioli

Basis Deeg Recept voor Lasagne, Cannelloni en Ravioli

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2004

Ingrediënten


benodigheden voor 500g deeg: - 400g bloem - 1/2 e zout - 1 e olie - 3-4 eieren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-zeef bloem met zout in een kom -maak in midden van bloem een kuiltje en schep daar de olie in -leg de eieren ook in de kuiltje -vervang desgewenst de laaste ei met twee halve eischalen met water -roer van midden uit de ei en olie door bloem -kneed bloem tot een zeer gelijkmatig en soepel deeg is ontstaan(8-10 min.) -maak een keukendoek vochtig en laat deeg 30 min. rusten in deze doek -verdeel deegbal in 2 eve grote stukken en leg er een van terug onder doek -bestuif aanrecht met bloem en rol deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2+1/2 tot 3 mm -bestrooi een droge keukendoek met weinig bloem leg daar lap deeg op en weer een droge doek erop zodat de deeg niet uitdroogt -herhaal deze proses met de ander stuk deeg (gebruik deeg zoals nodig)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top