1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gebraden varkensribstuk

Gebraden varkensribstuk

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2004

Ingrediënten 5 personen


4-5 el olijfolie; ca. 1 kg mager varkensvlees (hamlappen), in dobbelsteentjes; 750 g kleine verse uitjes of kleine sjalotjes; 4 teentjes knoflook, fijngesneden; 400 g rijpe tomaten, ontveld, in stukjes; 2 rode paprika's, in repen; 1 blaadje laurier; 1-2 tl gedroogde oregano; zout; peper; 3 dl rode wijn; 100 g groene olijven met pit; 3 el fijngesneden peterselie



Een stoofgerecht smaakt de volgende dag nog lekkerder! Maak daarom een extra grote hoeveelheid van deze lekkere, gestoofde hamlapjes met uitjes en olijven. Je kunt het gerecht ook invriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de uitjes en knoflook 5-10 minuten in het achtergebleven braadvet. Voeg de tomaten, paprika, laurier, oregano, zout en peper toe en bak alles nog ca. 5 minuten. Voeg de wijn en ca. 2 dl water toe. Leg het vlees terug in de pan, voeg eventueel nog iets water toe, het vlees moet net onder staan. Stoof het vlees met het deksel op de pan 1,5-2 uur tot het gaar is. Neem het deksel de laatste 15 minuten van de pan om een deel van het vocht te laten verdampen. Roer de olijven door het gerecht en breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie erover.

Serveertip

Traditioneel wordt dit gerecht in Italie geserveerd met bebakken polenta (recept staat ook op mijn pagina).

Recept van de Libelle keukenkalender 2004.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top