Fries suikerbrood met gember

  • Regionaal, Brood
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
25 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist (inhoud 7 g); 1,5 dl lauwwarme melk; 500 g bloem, gezeefd; zout; 125 g zachte boter of margarine; 4 el gembersiroop; 2 eieren; 1 tl gemalen kaneel; 1/4 tl gemalen kruidnagel; 3 el grof gehakte gemberbolletjes; 120 g witte kandij extra fijn; 6 el kristalsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verkruimel de verse gist boven de melk en los hem er al roerend in op. Verwerk de gedroogde gist volgens gebruiksaanwijzing. Meng de bloem met een mespunt zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de gistoplossing in het kuiltje en voeg ook 75 g boter, de gembersiroop, eieren, kaneel en kruidnagel toe. Meng alles en kneed het in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, circa 1 uur op een warme plaats rijzen. Kneed daarna de gembervolletjes en 75 g kandij door het deeg. Vet een cakevorm van 1-1,5 l inhoud royaal in met 25 g boter en bestrooi de binnenkant met 3 el kristalsuiker. Vorm het deeg tot een rol en leg deze in de vorm. Laat het deeg afgedekt nog ca. 25 minuten narijzen. Bestrijk de bovenkant van het deeg met 25 g boter en strooi er 45 g kandij en 3 el kristalsuiker over. Bak het suikerbrood in 30-40 mi9nuten goudbruin en gaar in het midden van een op 200 g voorverwarmde oven. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Serveertip

Recept uit Libelle.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten