1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse karbonade met bieraroma

Vlaamse karbonade met bieraroma

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg rundstoofvlees
- 2 fijngehakte uien,
- 2 wortelen in schijfjes
- 1 lookteentje
- 2 takjes peterselie
- tijm, laurier
- cayennepeper
- 2 flesjes licht of donker bier (ik gebruik donker bier (piedbeuf))
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- peper, zout



En frietjes; Belgisch recept voor 4 Personen (recept dat ik van mijn moeder heb en zij heeft het van haar moeder.....)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het vlees in de olijfolie bruin en kruid met peper, zout en cayennepeper. Neem het vlees uit de pan en stoof daarin de uien. Voeg al roerend de bloem en een weinig bier toe. Breng het vlees weer in de pan, overgiet met het bier tot het geheel onder staat en voeg er de wortelen, de peterselie, de tijm, de laurier en het geperste teentje look bij. Laat dit alles ca. 1 uur zachtjes sudderen.

Serveertip

Serveer met frietjes en een frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top