1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Roergebakken spitskool met appel

Roergebakken spitskool met appel

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 teentje knoflook
4 aardappelen
600 g grof gesneden spitskool
scheutje olie
2 el milde kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
zout
2 el rozijnen
4 el kokos
4 el fijngehakte cashewnoten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Was de appelen, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Snij de aardappelen in blokjes.
2. Verhit de olie in een wok en laat op hoog vuur goed warm worden. Doe de ui in de pan en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar.
3. Doe de blokjes appel en rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend even mee. Voeg de spitskool en een beetje zout toe. Schep alles door elkaar.
4. Zet het vuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskool nog net knapperig is. Strooi tenslotte de gehakte noten en de kokos er over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kniepertie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kniepertie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top