1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Caldo Verde

Caldo Verde

Door: sbouten

  • Portugees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2004

Ingrediënten 4 personen


2 uien in dunne ringen
1 geperst teentje knoflook
2 el olijfolie
1 l groentebouillon
200 gr aardappelen in stukken
zout
peper
300 gr jonge groene kool in dunne reepjes
200 gr chorizo in dunne plakjes


Verder heb je nodig


Grote pan
staafmixer


Portugese groene koolsoep...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat de uien en knoflook in de olie ? 10 minuten zacht bakken.

2. Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.

3. Pureer (met de staafmixer of een stamper...) de soep en breng hem weer aan de kook en breng met zout en peper op smaak.

4. Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ca 3 minuten zacht koken.

Serveertip

TIP:kool echt klein snijden, dus niet lange slierten (eet moeilijk)



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sbouten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top