Gevulde aubergines

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2004
  • Gevulde aubergines

    Gevulde aubergines

    Gevulde aubergines


In de Arabische keuken(s) zijn honderden recepten met aubergine. maar de meest voorkomende is toch wel de gevulde aubergine. De zachte smaak van het vruchtvlees combineert met de meest uiteenlopende kruiderijen en andere ingredienten. Eet hier rijst bij of warm turks brood.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 aubergine gehalveerd
100 g oude Goudse kaas in kleine blokjes
1 ui gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree of hot ketchup
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepels paneermeel
1 ei
peper en zout
200 g mager gehakt
6 ontpitte groene olijven in plakjes
1 kleine tomaat in plakjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C

Bereidingswijze

2. Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij het vruchtvlees in stukjes
3. Meng auberginevruchtvlees, kaasblokjes, ui, tomatenpuree, peterselie, paneermeel, ei, en peper en zout door het gehakt. Vul hiermee de auberginehelften
4. Zet ze in een beboterde ovenschaal, dek af met alu-folie en bak ze 20 min. in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog 10 min.
5. Garneer ze met de plakjes olijf en tomaat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mooon avatar
Mooon 01-03-2014

Het was erg lekker. Inderdaad heb ik ook de aubergines eerst gekookt, maar je moet het wel in de gaten houden dat ze niet te zacht worden. Verder heb ik het gerecht eigenlijk toch heel anders gemaakt dan het recept. Ik heb er rash el hanout bij gedaan, en hete peper, verder ook redelijk wat knoflook en wat mint en kaneel. Champignons en rozijntjes zitten er ook bij en tomaatjes weer niet. De geraspte oude kaas heb ik er later overheen gedaan en daarna in de oven. Ik had het niet met folie overdekt, maar ga ik de volgende keer wel doen, want zo zag het er wat droog uit. Ik denk dat het anders wat sappiger blijft. Maar lekker en voor herhaling vatbaar!

Mooon avatar
Mooon 01-03-2014

Het staat nu in de oven. Ook net wat anders gemaakt, met knoflook, champignons en rozijntjes erbij. Als laatste geraspte oude kaas er over heen.. Ik heb het flink gekruid met ras el Hanout (couscouskruiden) en hete peper, ook wat kaneel er doorheen. Hoop dat het lekker is straks. Maar dat zal wel. Ik doe er wat sla en tomaatjes bij op het bord. En de aubergine heb ik in kokend water gelegd, vuur uit. Dat gaat ook goed. Want 5 min. koken bleek net wat te lang, dan wordt het papperig.

asperge76 avatar
asperge76 20-08-2013

Ik heb het gemaakt door eerst water te koken en daar de aubergines in te doen, 5 minuten leek mij kort maar was achteraf wel goed geweest, ze moeten tenslotte ook nog in de oven. In plaats van gewone kaas had ik feta gekozen voor het griekse effect, was lekker. Het gerecht was ondanks het gekruide gehakt nog steeds flauw en behoeft meer kruiden. Toch bedankt!

hetecurry avatar
hetecurry 17-03-2013

Inmiddels 2x gemaakt met verschillende kleine aanpassingen, zoals Aubergines 5 min koken; i.p.v. blokjes kaas , geraspte kaas; gehakt met uitje vooraf kort "rul" bakken: 15-20 min in de oven en zonder Al.folie; géén zout gebruikt, alléén wat meer kruiden/peper (Curry-ketchup). Smaakt fantastisch!

annemarie1234 avatar
annemarie1234 04-09-2012

Ik heb ze 5 minuten gekookt en toen vergeten af te gieten, dan zijn ze ook papperig. Verder was het een lekker recept.

katja1983 avatar
katja1983 08-08-2012

Het was erg lekker! Maar inderdaad, de volgende keer kook ik de aubergines wat minder lang en doe ik er iets mee kruiden bij!

evdk avatar
evdk 08-08-2012

was heerlijk! wel gehakt met uitje en knoflook eerst even gebakken.

Vron2702 avatar
Vron2702 07-08-2012

Wij vonden het heerlijk maar de aubergine misschien minder lang koken. Ik vond ze te papperig geworden waardoor je ze niet goed kon vullen.

wendy781 avatar
wendy781 06-08-2012

Vanavond klaargemaakt. Heerlijk! ik heb er wel 2 knoflookteentjes aan toegevoegd. Gr Wendy

souvlaki avatar
souvlaki 06-08-2012

Dankje voor dit lekkere recept!!! Groeten Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten