Pompoen-currysoep
- Indiaas, Soep
- 20-30 min.
Een recept uit Tip Culinair
Ingrediënten 2 personen
- 500 gram pompoen, in plakken, pitten verwijderd- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 el milde Indiase currypasta
- 5 dl groentebouillon (van tablet)
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 rode peper, zaad verwijdered, in flinterdunne reepjes
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 75 gram Griekse yoghurt
- 2 naanbroodjes, in repen
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Schil de plakken pompoen en snij ze in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, pompoen en currypasta 2 - 3 minuten. Voeg de groentebouillon en zout en peper naar smaak toe en kook de pompoen in ? 15 minuten zachtjes gaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de peperreepjes en komijn in ? 1 minuut tot de komijn gaat geuren. Neem direct de pan van het vuur.
Pureer de pompoensoep met de staafmixer tot een mooi gladde soep.
Warm de soep nog heel even zachtjes door. Schep de soep in 2 kommen en schep in het midden een flinke dot yoghurt. Schenk de olie met komijn en rode peper over de yoghurt in de soep.
Serveertip
Serveer met naanbrood.