1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sardinas al horno

Sardinas al horno

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004

Ingrediënten


1 kilo verse sardienen, 1 teentje knoflook, klein bosje peterselie, 80 gram geraspte parmesaanse kaas, paneermeel, klein glaasje olijfolie, zout en peper
,


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Gevulde sardienen uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sardienen schoonmaken, kop eraf knippen, en de buikholte leeghalen, daarna goed schoonwassen, en laten uitlekken.
Peterselie klein knippen. De oven voorverwarmen op 200 gr.c

Bereidingswijze

Meng de geraspte kaas met het uitgeperste teentje knoflook de peterselie en de helft van het glaasje olijfolie. En met dit mengsel vullen we de buikholte van de sardienen. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie, en leg de sardienen er naast elkaar in. Doe zout en peper op de sardienen en besprenkel met de rest van de olijfolie. Daarna bestrooien met de paneermeel, en 20 minuten in de hete oven zetten. Dien meteen op.

Serveertip

Lekker met sla, of brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mi49


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mi49
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top