Gebakken coquilles, gesmoorde groenten en sinaasappelboter

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ring van ± 8 cm

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij alles in hele kleine blokjes (brunoise). Kook de fond samen met het sinaasappelsap in tot 1 1/2 dl. Klop er 100 gr boter met een garde door. Roer de maizena los met 1-2 tl water en roer dit door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 25 gr boter en bak hierin de groenten op zacht vuur beetgaar. Roer 1 à 2 eetl fijngehakte dille door de groenten. Bak de coquilles in wat olie op hoog vuur om en om ± 2 à 3 minuten. Bestrooi met wat zout en peper.

Bereidingswijze

Leg de ring op een bord en schep hierin een laagje groenten. Herhaal dit bij de andere 3 borden. Stamp de groenten wel goed aan. Leg hierop 3 coquilles en een takje dille. Schenk de sinaasappelsaus eromheen.

Bron

tijdschrift ???

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

schaapmansz avatar
schaapmansz 27-08-2014

vandaag gemaakt, Het was echt heerlijk... let op bij het inkoken van een fond... dat deze niet te Zout wordt...

ChefEsther avatar
ChefEsther 21-08-2014

Top Gerecht! Dit wordt ons volgende voorgerecht bij het Running Diner :-)

robvanleest avatar
robvanleest 06-01-2014

Geprobeerd met de Kerst als voorgerecht. Goede gelukt. Makkelijk te maken en erg lekker! Dank voor het recept!

Jelly83 avatar
Jelly83 27-12-2013

Mijn voorgerecht tijdens het kerstdiner. Iedereen vond het heerlijk! Dank voor het mooie recept, ga het zeker vaker maken!

Jelly83 avatar
Jelly83 27-12-2013

Mijn voorgerecht tijdens het kerstdiner. Iedereen vond het heerlijk! Dank voor het mooie recept, ga het zeker vaker maken!

jocucina avatar
jocucina 10-12-2012

Hoi Petra, Ik heb deze vast meegenomen, bedankt. Maar er zullen wel meer recepten volgen. Groetjes Joke

rietvd avatar
rietvd 05-05-2012

Ga ik zeker een keer maken, ziet er heerlijk uit

gerrybr avatar
gerrybr 04-05-2012

Lijkt me heerlijk, ga ik maken

wubbejan avatar
wubbejan 26-04-2010

Lijkt me geweldig smakelijk, ga het volgende week maken voor mijn lief. Wordt vast smullen, eerst nog een lekkere erbij zoeken.

evelinneke avatar
evelinneke 19-12-2009

Ziet er heerlijk uit. Dit wordt mijn voorgerecht met de Kerst. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten