Tomaten gevuld met gamba en gemarineerde tuinbonen

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004

Een heel mooi, maar ook lekker voorgerecht. Ziet er heel spannend uit. Echt een succes bij een etentje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr gedopte tuinbonen - 12 gepelde rauwe gambas - 6 trostomaten - 100 gr frisee sla - peper en zeezout - olijfolie
Voor de dressing:
4 eetl olijfolie - 1 1/2 eetl witte balsamico-azijn of witte wijnazijn - peper, zout - 1 theel honing
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de tuinbootjes 3 minuten. Spoel ze koud af en verwijder dan het velletje. Je krijgt dan dubbelgedopte tuinbonen. Maak de dressing en marineer de tuinboontjes hierin. Hou wat dressing apart voor de sla. Dompel de tomaten in kokend water en spoel ze dan koud af. Verwijder de velletjes en de pitjes. Snij alle tomaten in 4 gelijke partjes. Bak de gambas heel even in wat hete olie tot ze roze zijn. Bestrooi ze met wat zeezout.

Bereidingswijze

Plaats op elk bord 3 partjes tomaat. Leg hierp een gamba en dek dan af met een partje tomaat. Haal de frisee sla door het restant dressing en garneer hiermee de tomaten. Strooi de gemarineerde tuinboontjes rond de tomaatjes. Druppel wat olijfolie op de tomaatjes en bestrooi deze met wat zeezout.

Bron

????

Serveertip

Een heerlijk voorgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten