1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tuinkers
  5. Gegrilde coquilles met gembersaus

Gegrilde coquilles met gembersaus

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004

Ingrediënten 4 personen


12 coquilles St. Jaques - 2 eetl olijfolie - zout - 1 eetl gembersiroop - 50 gr koude boter - kwarteleitjes, kerstomaatjes en eventueel tuinkers om te garneren
Voor de saus:
2 dl visfond - 1 dl creme fraiche - 1 el gehakte gember - 1 el honing - 1 el witte wijnazijn - 50 gr koude boter -



coquilles met gembersaus

Verrukkelijke coquilles met gembersaus (helaas te klein bord gebruikt)

Verrukkelijke coquilles met gembersaus (helaas te klein bord gebruikt)
Gegrilde coquilles met gembersaus
Gegrilde coquilles met gembersaus

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op!
De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Visfond met creme fraiche, gehakte gember, honing en witte wijnazijn inkoken tot een stroperige massa (plm. 15 minuten). Van vuur afhalen. Gembersiroop toevoegen en 50 gr koude boter in blokjes erdoor kloppen. Op smaak maken met wat zout. Saus is nu klaar.

Bereidingswijze

Coquilles kort bakken in wat olijfolie. Bestrooien met (zee)zout en peper.
Op elk bord een spiegel saus. Coquilles erover verdelen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneren met tuinkers, kwarteleitjes en/of kerstomaatjes.

Bron

Onbekend tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top