Gegrilde coquilles met gembersaus

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004
  • Gegrilde coquilles met gembersaus

    Gegrilde coquilles met gembersaus

    Gegrilde coquilles met gembersaus

  • Gegrilde coquilles met gembersaus

    Gegrilde coquilles met gembersaus

    Gegrilde coquilles met gembersaus

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op!
De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 coquilles St. Jaques - 2 eetl olijfolie - zout - 1 eetl gembersiroop - 50 gr koude boter - kwarteleitjes, kerstomaatjes en eventueel tuinkers om te garneren
Voor de saus:
2 dl visfond - 1 dl creme fraiche - 1 el gehakte gember - 1 el honing - 1 el witte wijnazijn - 50 gr koude boter -
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Visfond met creme fraiche, gehakte gember, honing en witte wijnazijn inkoken tot een stroperige massa (plm. 15 minuten). Van vuur afhalen. Gembersiroop toevoegen en 50 gr koude boter in blokjes erdoor kloppen. Op smaak maken met wat zout. Saus is nu klaar.

Bereidingswijze

Coquilles kort bakken in wat olijfolie. Bestrooien met (zee)zout en peper.
Op elk bord een spiegel saus. Coquilles erover verdelen.

Bron

onbekend tijdschrift

Serveertip

Garneren met tuinkers, kwarteleitjes en/of kerstomaatjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

annavanlennep avatar
annavanlennep 31-08-2010

Harry, dit is het recept wat ik bedoelde. Groetjes van Anna

kicuis avatar
kicuis 19-08-2009

Hallo Petra, Ik heb dit recept een tijdje geleden favoriet gezet en inmiddels gemaakt. Mijn man een echte coquille fan heeft genoten! Ik heb gember uit de gembersiroop gebruikt en extra siroop daar ik geen honing in huis had. Het bleef een hit. Groetjes, Ineke

pwiggers avatar
pwiggers 07-07-2009

Reactie op vraag Shandypie: Als je toch de Oosterse smaak wilt houden zou je in plaats van gembersiroop een eetlepel zoete chilisaus aan de saus kunnen toevoegen. Doe dan in plaats van de fijngesneden gember wat rauwe taugé door de saus of een paar lepels ontvelde tomaat in blokjes zonder zaad.

shandypie avatar
shandypie 07-07-2009

heb je nog tips voor wat ik in de saus kan doen voor kruiden en siroop zonder gember? Ik hou namelijk niet van gember

luciam avatar
luciam 02-03-2009

Dit gerecht hebben we afgelopen zaterdagavond gemaakt en we vonden het alle vier heerlijk en komt zeker voor een herhaling in aanmerking.

delectable avatar
delectable 15-11-2008

In twee weken tijd heb ik dit drie keer gemaakt en het is een absolute hit! Eigenwijs als ik ben, laat ik vers citroengras mee koken en zeef ik de saus voordat de boter en de gembersiroop erdoor gaan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten