1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Apfelstrudel
  6. Appelstrudel

Appelstrudel

  • Oostenrijks, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2004

Ingrediënten 10 personen


Strudel250 gram bloem2 gram zouteierenlauw warm waterolie100 gram panneermeel50 gram boter140 gram fijne suiker10 gram kaneel170 gram rozijnencitroensap1100 gram zure appels(geschild in schijfjes en zonder klokhuizen)een scheutje rum


Verder heb je nodig


Een doek


Appelstrudel volgens oud weens recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strudel: Alle ingredienten tot een zachte deeg kneden tot het deeg niet meer op handen en tafel plakt. Het deeg tot een bal vormen en met olie besprenkelen en dan ongeveer 20-30 minuten laten rusten.Vervolgens op met bloem bestoven doek uitrollen tot een driehoek, met beide handruggen uitrekken tot je er bijna doro heen kan kijken en met boter bestrijkenDe boter in de pan verwarmen, het panneermeel toevoegen en roosteren tot het panneermeel een goud-bruine kleur krijgt (vanaf nu boter-panneermeel genoemd).Meng de fijne suiker met de kaneel (vanaf nu kaneelsuiker genoemd)Het mengsel van boter-panneermeel, de kaneel-suiker en alle overige ingredienten goed vermengen
Het vulmengsel op het uitgetrokken deeg verdelen. Dikke overtollige randjes verwijderen en het geheel voorzichtig met de doek oprollen. De strudel op een met boter ingevette bakplaat leggen en inde oven bij 190 gr. goud bruin bakken

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bestrooien met poedersuiker en in het originele recept staat ook nog: de strudel na het bakken meteen met warme boter bestrijken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maxifood


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maxifood
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top