Tartaar van gerookte makreel met bieslookroom

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.

      EEN VOORGERECHT OM VAN TE SMULLEN.

    Deel dit recept

    Ingrediënten 4 personen




    1 gerookte makreel (zonder graat)
    2 lente-uitjes
    3 eetlepels bieslook
    1 fijngesneden sjalotje
    1 reuze tomaat
    1 klein augurkje
    2 x 2 eetlepels zure room
    1/2 schepje suiker
    versgemalen peper en zout
    slablaadjes










    Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 290,25 kcal
    Koolhydraten 7,85 g
    Eiwitten 17,84 g
    Vetten 20,43 g
    Benodigdheden

    ringvorm 5 a 6 cm

    Bereidingswijze

    Roer 2 eetlepels zure room glad met 2 eetlepels fijngesneden bieslook en de suiker en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de makreel in kleine blokjes en snijd de lente-uitjes en het sjalotje fijn. Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes zonder zaadjes. Snijd het augurkje in kleine blokjes. Meng deze ingredienten door elkaar samen met de overige room en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Zet in het midden van een gekoeld bord een ringvorm van 5-6 cm. doorsnede. Schep de makreeltartaar hierin en druk deze goed aan met een lepel of een tonicstampertje. Verwijder de vorm voorzichtig. Giet de bieslookroom rondom en garneer met wat bieslook en wat slablaadjes.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    kramer1274 avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten