Tartaar van gerookte makreel met bieslookroom
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- EEN VOORGERECHT OM VAN TE SMULLEN.
Ingrediënten 4 personen
1 gerookte makreel (zonder graat)
2 lente-uitjes
3 eetlepels bieslook
1 fijngesneden sjalotje
1 reuze tomaat
1 klein augurkje
2 x 2 eetlepels zure room
1/2 schepje suiker
versgemalen peper en zout
slablaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 290,25 kcal |
Koolhydraten | 7,85 g |
Eiwitten | 17,84 g |
Vetten | 20,43 g |
Benodigdheden
ringvorm 5 a 6 cm
Bereidingswijze
Roer 2 eetlepels zure room glad met 2 eetlepels fijngesneden bieslook en de suiker en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de makreel in kleine blokjes en snijd de lente-uitjes en het sjalotje fijn. Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes zonder zaadjes. Snijd het augurkje in kleine blokjes. Meng deze ingredienten door elkaar samen met de overige room en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Zet in het midden van een gekoeld bord een ringvorm van 5-6 cm. doorsnede. Schep de makreeltartaar hierin en druk deze goed aan met een lepel of een tonicstampertje. Verwijder de vorm voorzichtig. Giet de bieslookroom rondom en garneer met wat bieslook en wat slablaadjes.