1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ingemaakte Tomaten

Ingemaakte Tomaten

Door: orphan

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2004

Ingrediënten


1 kg. gemengde rode, groene en gele kerstomaatjes, inmaakazijn, 6 kruidnagels, 2 stukjes foelie, 1 kaneelstokje.


Verder heb je nodig


1 naald en in soda uitgekookte potten.


Dit recept komt uit het kookboek "De rijkdom van groenten", van Elisabeth Scotto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de tomaten en dep ze droog.
Prik ze met een naald een paar keer in en verdeel ze over een of meerdere potten.

Bereidingswijze

Voeg de kruidnagels, stukjes foelie en kaneel toe en bedek alles met azijn.
Sluit de potten luchtdicht af en laat ze, voordat ze weer geopend worden, minstens 1 maand op een donkere, koele plek staan.

Serveertip

Ingemaakte tomaten worden gegeten bij bijvoorbeeld koude vleesgerechten, rauwe ham en gedroogd vlees.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top