1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones

Scones

Door: arankaalbertine

  • Engels,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2004

Ingrediënten


2 koppen zelfrijzend bakmeel, snufje zout (zie 'let op'), 30 g kleingesneden boter, 1,25 dl melk, 1,25 dl water.


Verder heb je nodig


Zeef, kom, uitsteekvormpje, mes, bakplaat, taartrek.


Een typisch engels recept voor heerlijke scones. Dit is het recept voor gewone scones

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Bereidingswijze

1. Zeef het meel en eventueel het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor. 1. Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin; bewaar ca. 1 tl voor het bestrijken. Kneed alles tot een zacht deeg. 3. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rol het uit tot een dikte van ca. 2 cm.
4. Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de scones tot ze hol klinken als je er op klopt (10-12 min.). Laat ze afkoelen op een taartrek.

Serveertip

Serveer ze met jam en slagroom.

Let op: zout is niet noodzakelijk, maar versterkt wel de smaak van de scones.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top