Oostvlaamse vissoep

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2004

bijzonder originele roomvissoep; wat een aroma en wat een geweldige smaak !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
VOOR DE VISBOUILLON:
-1,5 liter water
-2 flesjes witbier
-2 uien (grof gesneden)
-2 wortelen (grof gesneden)
-2 takken groene selder (grof gesneden)
-2 takjes peterselie
-3 laurierblaadjes
-6 peperkorrels
-4 schijfjes citroen
-visafval (graten, koppen)
-zout
GARNITUUR:
-1 dl room
-visfilets (vb: 2 tongfilets, 1 lengfilet of 2 roodbaarsfilets)
-2 tomaten
-4 el gehakte kervel
-4 el gehakte peterselie
-2 el gehakte bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-breng water met de visafval zacht aan de kook
-voeg groentjes, kruiden en citroenschijfjes toe en kook 30 min zachtjes
-van het vuur nemen en nog even laten trekken alvorens te zeven

Bereidingswijze

-snij de visfilets in flinterdunne reepjes
-pel en ontpit de tomaat en snij het vruchtenvlees in dunne reepjes
-breng de heldere bouillon tot tegen het kookpunt
-voeg de visreepjes, tomaatreepjes en gehakte groene kruiden erbij
-laat nu de soep niet meer doorkoken
-klop de room los in de soepterrine en get er de bijna kokende soep over
-versier met een toefje peterselie

Laatste reacties

w1l avatar
w1l 13-08-2004

Een heel mooi recept, goede zachte smaak. Ik heb de visfilets (gewoon wijting) na het garen gepureerd, dan krijg je een nog romiger soep.Verder had ik als garnituur mosselen en garnalen toegevoegd. Een klasse voorgerecht !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten