1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-03-2004

Ingrediënten


100 g hazelnoten
6 eetlepels paneermeel
1 eetlepel boter
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
3 stengels bleekselderij
100 g ontbijtspek
500 g rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden
2 eieren
100 g geraspte kaas
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels ketjap manis
zout
peper

U kunt eindeloos varieren met dit gehaktbrood.
Vervang de blokjes spek bijvoorbeeld eens door ham of salami. Vervang de hazelnoot door pijnboompitten of voeg een teentje knoflook aan het gehakt toe.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 175 ?C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn, meng 4 eetlepels paneermeel erdoor. Vet een tulbandvorm in en bestrooi hem met driekwart van het notenmengsel. Snijd paprika's, ui, bleekselderij en spek fijn. Vermeng het gehakt met de rest van het paneermeel, de gehaktkruiden, de eieren, de groenten, het spek, de kaas, de ketchup, de ketjap, zout en peper.
Doe het gehaktmengsel over in de vorm en druk het goed aan. Strooi de rest van het notenmengsel erover. Bak het gehaktbrood in de oven in circa 50 minuten gaar.
Laat het gehaktbrood uit de oven ca. 5 minuten staan en keer het dan boven een platte voorverwarmde schaal.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top