Gudeg nangka

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2004

Dit hoofdgerecht bevat kip, ei, tahoe en exotisch fruit

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 2 blikken jonge nangka (= Jackfruit, toko)
  • 6 kippenpoten
  • 6 eieren
  • 1 blok tahoe
  • santen voor ca. 3/4 l.
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 rode uien
  • laos
  • sereh
  • 6 kemirienoten
  • 2 theel. ketoembar
  • 3/4 theel. djinten
  • salamblad
  • suiker
  • zout naar smaak
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden


    Jackfruit = nangka

    Voorbereiding

    Laat de nangka uitlekken.
    Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.
    Rooster de
    kemirienoten in een droge pan goudbruin.
    Maak de kemirienoten, uien, knoflook en alle
    andere kruiden fijn, behalve de sereh, in een tjobek (vijzel) of keukenmachine.
    Maak er
    een kruidenpapje van.
    Verdeel de tahoe in 8 stukken en frituur die goudgeel.

    Bereidingswijze

    Neem vervolgens een grote, ruime pan en leg de nangka op de bodem, met de eieren er omheen
    en de tahoe erop.
    Doe er dan het salamblad, de sereh en laos op en bedek het met de
    kippenpoten.
    Kook de santen samen met de andere kruiden op, in een andere pan, onder
    voortdurend roeren.
    Schenk het dan langzaam in de andere pan bij de tahoe, nangka, kip
    en eieren.
    Leg de deksel erop en laat het, op zacht vuur, circa 1 uur koken.

    Serveertip

    Lekker met gestoomde rijst.
    Selamat Makan !

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten